Església de Sant Julià de Llor (Sant Agustí)
(Sant Julià del Llor i Bonmatí - La Selva)

Sant Julià de Llor i Bonmatí - Església de Sant Julià, des d'Anglès (Foto: Albert Esteves, 2012)

ant Julià de Llor i Bonmatí - Panoràmica des de l'església

ant Julià de Llor i Bonmatí - Panoràmica des de l'església (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Camí que surt del carrer Petit de Sant Julià
Enlairada dalt d'un turó, molt a prop del poble. Es troba documentada l'any 949. Va ser reconstruïda al segle XII en estil romànic i va passar a formar part de les possessions del monestir d'Amer. Al segle XIV s'hi van tornar a fer reformes. Va arribar molt malmesa a la fi del segle XIX. Amb la construcció de la colònia Bonmatí i el repoblament del terme, la capella va ser restaurada i ampliada (1889), de tal manera que la part romànica es veu molt emmascarada per l'obra moderna. Tot i això, interiorment conserva l'estructura original, de planta rectangular coberta amb volta de canó i absis semicircular. Actualment està dedicada a sant Agustí. Al costat de l'església hi ha la rectoria, habitada. i el cementiri. Des del turó es gaudeix d'una excepcional panoràmica sobre la vall del Ter.