Can Dalmau
(La Cellera de Ter - La Selva)

La Cellera de Ter - Can Dalmau

La Cellera de Ter - Can Dalmau (Foto: Albert Esteves, 2012)

La Cellera de Ter - Can Dalmau (Foto: enviada per Miquel Vilaró)

Situació Plaça de la Vila, 1
InterèsEspecial interès Interessant
És l'edifici més representatiu del nucli antic del poble. Consta de dos cossos, el més antic, de començament del segle XVII, amb teulada a dues aigües, i un cos més modern, del XIX (1832), de més alçada. La façana antiga destaca pel seu magnífic portal adovellat, on hi podem llegir la data de 1601, al seu costat hi ha una finestra amb dos relleus toscos de lleons. Són especialment remarcables les dues finestres conopials lobulades, amb guardapols i ampit motllurats i figures d'animals als brancals. Entre les dues finestres hi ha un gran rellotge de sol. Al pis superior hi ha dues finestres també emmarcades amb pedra, una de les quals duu la data de 1685. El parament llis de tots dos cossos està decorat amb esgrafiats.

Als anys 50, l'ampliació del carrer d'Amer va comportar l'enderrocament d'una part de la cantonada esquerra i la supressió de la finestra cantonera a dos carrers amb els capitells decorats amb lleons, que van ser recolocats en el finestral que es va obrir a la planta baixa durant la restauració de la façana.