Can Ribes
(La Cellera de Ter - La Selva)

La Cellera de Ter - Can Ribes

La Cellera de Ter - Can Ribes (Foto: X.Caparrós - Patrimoni Gencat, 2005)

Situació
Masia formada per diferents cossos, fruit de diverses ampliacions i reformes realitzades al llarg dels segles. Conserva elements originals dels segles XVI i XVII de gran interès en els quals es veu força bé que hi ha dos tipus de pedra, una calcària blanca i una altra sorrenca i grogosa. El portal és adovellat, de punt rodó. Al seu damunt hi ha una finestra renaixentista amb dos caparrons al guardapols i que duu la data de 1575. Al seu costat hi ha una finestra trilobulada. Finalment, al cos perpendicular hi veiem una finestra, sens dubta recol·locada, de tipus conopial, amb guardapols i traceria gòtica. A la par baixa de la façana hi ha una inscripció on hi ha el nom de Miquel Riba i la data de 1671.