Església de Sant Cebrià
(Mollet de Peralada - Alt Empordà)

Mollet de Peralada - Església de Sant Cebrià (Foto: Albert Esteves, 2012)

Mollet de Peralada - Panoràmica amb l'església

Mollet de Peralada - Panoràmica amb l'església (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Plaça de l'Església, 12
Esmentada des de l'any 1093, quan va ser cedida a la canònica de Santa Maria de Vilabertran. Tanmateix, va estar lligada fins més enllà del segle XIV al monestir de Sant Quirze de Colera.

És un temple d'una sola nau, d'origen romànic, tot i que la seva façana i bona part de la nau van ser reformades i sobrealçades als durant els segles XVII i XVIII. La façana presenta portal emmarcat en pedra, de llinda monolítica i una rosassa. El campanar és de torre, amb la part alta de planta octogonal. De la part romànica, exteriorment només és visible l'absis, tractat en una altra fitxa.