Torre de Roca-salva
(Amer - La Selva)

Amer - Torre de Roca-salva (Foto: Albert Esteves, 2012)

Amer - Torre de Roca-salva i el Puigdalí

Amer - Torre de Roca-salva i el Puigdalí (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Trencall a l'esquerra del camí de Sant Climent
Situada a la falda del Puigdalí, es coneix també amb el nom de Torre de Sant Climent, donat que es troba no gaire lluny de l'ermita homònima. És una masia amb una destacada torre circular situada en un dels angles, que es pot datar al segle XIII (o potser al XII). Al segle XVII va ser reformada i ampliada, i de nou al XIX i al XXI. La torre, que es conserva intacta, té una alçada de 16 m. Encara són distingibles pel tipus d'aparell els murs originals de la primera casa.

A l'edat mitjana pertanyia a la família Roca-salva, que va passar per matrimoni als Soler, que van ser també senyors del castell d'Estela.