Sant Agustí de Lloret Salvatge
(Amer - La Selva)

Amer - Sant Agustí de Lloret Salvatge (Foto: Albert Esteves, 2012)

Amer - Voltants de Sant Agustí de Lloret Salvatge

Amer - Voltants de Sant Agustí de Lloret Salvatge (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Trencall que surt de la carretera del pasteral-Susqueda
Lloret Salvatge va ser un agregat medieval del qual l'església de Sant Agustí, dedicada inicialment a sant Julià, n'era la parroquial. El lloc està documentat l'any 949 (Loreddo) i el 979 (Lauretum) com a possessió del monestir de Santa Maria d'Amer.

L'església, segurament afectada pels terratrèmols del segle XV, conserva força bé l'estructura del segle XI. Consta d'una nau coberta amb volta de canó, reforçada amb un arc toral, i capçada amb un absis semicircular que exteriorment presenta decoració llombarda. La porta, molt senzilla, és a la façana de tramuntana. L'absis té al bell mig una finestra de doble esqueixada.

Pels voltants de l'església hi ha restes d'habitatges o d'alguna antiga masia.