Dolmen de Gibert
(Rabós - Alt Empordà)

Rabós - Dolmen de Gibert (Foto: Empordà Profund, 2010)

TipusMegàlit
PeríodePrehistòria
Situació Camí que surt del Coll de la Plaja
Situat al costat de la línia divisòria amb el terme d'Espolla, que es pot identificar fàcilment a través d'una fita d'obra cònica que hi ha al costat del monument. Cal anar fins el Coll de la Plaja i d'allí dirigir-se cap al sud per arribar al dolmen.

Es tracta d'un sepulcre de corredor amb cambra trapezoïdal. Josep Antoni de Nouvilas el va donar a conèixer per primer cop a mitjans del segle XIX. Salvador Santpere i Miquel ja en va fer una descripció al segle XIX però l'anomena Dolmen de la Devesa d'en Torrent, per la qual cosa va portar múltiples confusions fins que el 1979 es va establir que eren un sol dolmen. Durant els anys 1979 i 1988 fou objecte d'excavacions amb uns resultats prou bons i el 1980 i 1995 fou restaurat.

Les seves coordenades són: 42° 25′ 35.21″ N, 3° 2′ 21.04″ E

Text extret de Viquipèdia