Església de Sant Jaume
(Espolla - Alt Empordà)

Espolla - Església de Sant Jaume

Espolla - Església de Sant Jaume (Foto: Albert Esteves, 2012)

Espolla - Espolla, amb l'església de Sant Jaume

Espolla - Espolla, amb l'església de Sant Jaume (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Plaça de l'Església
Situada a l'extrem septentrional del nucli urbà, és una església d'origen romànic, documentada des de l'any 1226, completament reformada i ampliada al segle XVIII. A la façana principal hi ha inscrita la data de 1786. Consta d'una nau reforçada exteriorment amb contraforts, entre els quals hi ha capelles laterals, i capçada amb un absis poligonal. Adossat a una façana lateral, prop de la capçalera, hi ha la torre campanar, amb un cos superior de planta octogonal coronat amb una cúpula. La façana, gairebé nua, té un òcul circular i una porta rectangular envoltada de motllures, damunt la qual hi ha una fornícula senzilla.