Sant Genís d'Esprac
(Espolla - Alt Empordà)

Espolla - Sant Genís d´Esprac

Espolla - Sant Genís d´Esprac (Foto: C. Aguilar - Patrimoni Gencat, 2009)

Situació Camí de Baussitges, trencall a l'esquerra
Antiga església parroquial d'un terme format per masies esparses. Està documentada des de l'any 1279 (Ecclesia de Asparago). L'edifici actual, adossat a una masia, sembla una obra dels segles XII o XIII, segurament fruit de la reconstrucció d'un temple més antic, del qual en resten alguns vestigis a la base dels murs. Consta d'una nau rectangular, coberta amb volta apuntada i capçada amb un absis semicircular. La porta, formada per dos plecs de mig punt, timpà i llinda monolítica, és a la façana de migdia. Hi ha dues finestres de doble esqueixada, una prop de la porta i l'altra al bell mig de l'absis.

Cada any s'hi fa un aplec el dissabte després de Corpus, amb una arrossada i una missa.