Església de Sant Climent
(Sant Climent Sescebes - Alt Empordà)

Sant Climent Sescebes - Església, detall porta

Sant Climent Sescebes - Església, detall porta (Foto: Albert Esteves, 2012)

Sant Climent Sescebes - Església (Foto: Jacob Casquete - Patrimoni Gencat, 2009)

Situació Placeta de l'Església
Construïda l'any 1687 al mateix lloc on hi havia hagut l'església medieval, documentada des del segle X. Consta d'una sola nau, coberta amb volta de canó amb llunetes, amb capelles laterals i absis semicircular. Al frontis hi ha el campanar de torre, amb coberta piramidal, i la porta. Aquesta està formada per dos arcs de punt rodó en degradació, el més endinsat dels quals descriu un timpà semicircular on hi ha uns relleus florals i dues cares humanes. S'hi pot llegir la data de construcció i una inscripció on s'hi llegeix ENTRAR PARA DIOS ALABAR. Conserva els bartents antics amb la seva ferramenta. A l'interior, a la capella baptismal, hi ha dos sepulcres gòtics. El temple va ser restaurat entre els anys 1992 i 1995.