Conjunt de Ribes Roges
(Vilanova i la Geltrú | Barri de Mar - Garraf)

Vilanova i la Geltrú - Ribes Roges

Vilanova i la Geltrú - Ribes Roges (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Passeig de Ribes Roges i carrers adjacents
La façana marítima que dóna a la platja de Ribes Roges es va urbanitzar entre els anys 1910 i 1919. Hi ha un conjunt de torres d'estiueig de tipus noucentista, obres dels arquitectes Domènec Mansana, Pollés i Ramon Freixe, entre d'altres.

L’any 1910 Anna Raventós de Saurí presidenta de l’Empara de Santa Llúcia, institució benèfica per a cecs, va decidir construir una ciutat - jardí a Vilanova i la Geltrú en terrenys cedits per la seva propietària Marcel·lina Jacas i Salom, a tocar de la torre de Ribes Roges. La col·locació de la primera pedra del que havia de ser aquesta ciutat - jardí tingué lloc el 23 d’octubre de 1910 en una solemne cerimònia presidida pel bisbe Laguarda. I el 23 de juny de 1912 tingué lloc la inauguració i benedicció dels xalets.*

*Informació: Blanca Giribet, Ajuntament de Vilanova i la Geltrú