La Casa Gran
(Castelló d'Empúries - Alt Empordà)

Castelló d'Empúries - La Casa Gran

Castelló d'Empúries - La Casa Gran (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Carrer del Portal Nou, 6
L'edifici civil gòtic més interessant de la vila és la denominada Casa Gran, un casal aïllat de planta i pis, situat dins el clos murat, amb la façana bastida amb carreus ben escairats i coberta amb teulada a dues aigües amb vessant a façana. Les dues plantes estan separades per una cornisa. El portal és adovellat, de punt rodó, al seu damunt hi ha un escut força desgastat i mostra traces d'un Victor. A la façana lateral hi ha un altre portal adovellat a l'alçada del pis superior.

Cal destacar les dues finestres coronelles trigeminades amb llindes trilobades i columnetes amb capitells de motiu vegetal.

La casa està documentada des de 1484, quan va ser venuda per Joan Domènec a Álvaro de Madrigal, capità de les tropes de Joan II, durant la Guerra Civil Catalana. Però la seva construcció és probablement del segle XIV.