Presó Vella
(Castelló d'Empúries - Alt Empordà)

Castelló d'Empúries - Presó Vella (Foto: Albert Esteves, 2011)

Castelló d'Empúries - Presó Vella (Foto: Albert Esteves, 2008)

Castelló d'Empúries - Presó Vella (Foto: Alberto González Rovira, 2013)

Situació Plaça Jaume I - Carrer de la Presó
Edifici construït l'any 1336 que era alhora la seu de la Cúria, on s'impartia justícia, i de la presó. Ha estat restaurat, sobrealçat i actualment es pot visitar com a museu.

L'edifici dóna a l'antiga plaça del Gra i al carrer de la Presó. Està fet amb carreus de pedra regulars,ben escairats i arrenglerats. La façana de la plaça té portal adovellat de punt rodó i al seu costat, una finestra coronella trigeminada. Al pis superior, una altra finestra del mateix estil, reconstruïda. La façana que dóna al carrer s'obre també amb un portal adovellat molt semblant a l'altre. A l'interior, les cel·les dels presos estan situades al voltant d'un pati central.