Carrer de Caputxins
(Vilanova i la Geltrú | Centre - Garraf)

Vilanova i la Geltrú - Carrer Caputxins

Vilanova i la Geltrú - Carrer Caputxins (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Carrer Caputxins
Enllaçant la plaça de les Cols amb la dels Cotxes, el carrer de Caputxins constitueix avui un dels conjunts més atractius de Vilanova. S'ha converit en un dinàmic eix comercial mantenint l'esperit romàntic que es fa palès en les finestres i els balcons de les seves façanes vuitcentistes. la urbanització del carrer es va dur a terme durant els segles XVII i XVIII, una època de gran prosperitat a la vila. Al catastre de 1739 consta que el carrer tenia 47 cases. Moltes d'elles van ser reconstruïdes durant la segona meitat del segle XIX amb el reton dels "americanos" que havien fet fortuna a Cuba. Entre les més destacades hi ha la casa Ramona i Mainés (núm 6), la Caixa de Vilanova (núm. 7), Ca
n Ricart (núm. 10), Cal Sardet (núm. 16), Can Milà (núm. 27) i Can Jaumet (núm. 29).