Plaça dels Homes
(Castelló d'Empúries - Alt Empordà)

Castelló d'Empúries - Plaça dels Homes

Castelló d'Empúries - Plaça dels Homes (Foto: Albert Esteves, 2012)

Castelló d'Empúries - Plaça dels Homes (Foto: Frederic Bordas - Fons Fotogràfic del C.E.C., c1890)

Castelló d'Empúries - Plaça dels Homes (Foto: Valentí Fragnoli - Fons Fotogràfic del C.E.C., començament segle XX)

Castelló d'Empúries - Plaça dels Homes, antiga Llotja

Castelló d'Empúries - Plaça dels Homes, antiga Llotja (Foto: Jacob Casquete - Inventari Patrimoni Gencat, 2008)

Situació Plaça dels Homes
La plaça dels Homes constitueix el rovell de l'ou de la vila. Està documentada amb aquest mateix nom des de l'edat mitjana i sempre ha estat porticada. Com es pot veure a les fotografies antigues, originalment els porxos eren de punt rodó, però molts d'ells han estat substituïts per obertures rectangulars, i això li ha fet perdre caràcter. Tanmateix, segueix sent un espai emblemàtic on s'hi aboca la façana de l'antiga Llotja, un dels edificis més notables del poble.