Carrer de Sant Gervasi
(Vilanova i la Geltrú | Centre - Garraf)

Vilanova i la Geltrú - Carrer Sant Gervasi

Vilanova i la Geltrú - Carrer Sant Gervasi (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Carrer Sant Gervasi
Del carrer del'Església fins la plaça de la Vila, el carrer de Sant Gervasi va ser un dels principals eixos de creixement, extramurs de la vila vella, durant els segles XVII i XVIII. la major part dels seus edificis van ser construïts o reformats durant la segona meitat del segle XVIII. Així com el carrer Caputxins és el carrer "vuitcentista", el de Sant Gervasi és més "setcentista", com ho testimonien les dates inscrites a les llindes dels portals. Les cases mantenen els elements característics de l'època: portals d'arc rebaixat amb l'escut gravat, balcons amb estructura de fusta i rajoles, fornícules amb imatges, etc. També hi ha notables edificis del segle XIX i principis del XX.
Cal destacar la casa Roig Serra (núm. 36), la Galera (núm. 39), la Montserratina (núm. 60), cal Draçatalecas (núm. 62) i Can Carreras (núm. 76).