Casa Caramany
(Sant Pere Pescador - Alt Empordà)

Sant Pere Pescador - Casa Caramany, finestra conopial (Foto: Albert Esteves, 2012)

Sant Pere Pescador - Casa Caramany, escut damunt la porta

Sant Pere Pescador - Casa Caramany, escut damunt la porta (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Carrers Girona, del Forn i plaça Catalunya
Situada al costat de l'església, la casa Caramany ocupa el solar de l'antic castell medieval. De fet, part dels seus murs estan bastits sobre l'antiga muralla. El casal està format per quatre cossos, amb façanes als carrers Girona, del Forn i la plaça Catalunya. L'entrada principal dóna al pati interior. És una porta d'arc rebaixat presidida per un gran escut de la família Caramany i la data de 1883. Al seu costat hi ha una torre atalussada, de maó vist. La façana nord es correspon amb l'antiga muralla i la tanca una torre de base circular d'origen antic, coronada amb un cos modern de planta poligonal. A la façana sud hi ha una finestra d'arc conopial, amb guardapols motllurat, de tradició gòtica.