Cal Marxant
(Olesa de Bonesvalls - Alt Penedès)

Olesa de Bonesvalls - Cal Marxant

Olesa de Bonesvalls - Cal Marxant (Foto: Albert Esteves, 2023)

Olesa de Bonesvalls - Cal Marxant (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Barri de l'Hospital. Puig Morer, 1
Edifici de finals del segle XIV o començament del XV (hi ha dates gravades de 1412 i 1414). Va pertànyer als Romagosa, després va ser dels Escala i finalment dels Parellada. La façana que dona a la plaça Fitó és posterior, de la fi del segle XVIII. És una casa de planta i pis, amb teulada a dues aigües amb vessant a façana. El portal és adovellat, de punt rodó. En la restauració es van trobar nombrosos elements de tradició gòtica (finestres geminades, portes conopials, esgrafiats...). El topònim de cal Marxant és de mitjan segle XX, quan va viure-hi un marxant de llogater.