Capella de la Casa d'Empara
(Vilanova i la Geltrú | Estació - Garraf)

Vilanova i la Geltrú - Capella de la Casa d'Empara (Foto: Albert Esteves, 2017)

Vilanova i la Geltrú - Capella de la Casa d'Empara (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorJosep Oriol Mestres Esplugas
Situació Rambla Josep Tomàs Ventosa, 20
Capella que forma part de la Casa d'Empara i que va ser construïda per Josep Oriol Mestres entre 1879 i 1882 en estil neogòtic. A l'interior hi ha un altar i un sagrari modernistes, obra de Josep M. Jujol (1883) i uns vitralls obra d'Eudald R. Amigó. La façana lateral va ser construïda el 1892.

L'edifici està concebut en planta rectangular capçada per un absis poligonal, amb quatre trams separats per arcs ogivals i coberts per sostre pla. Damunt l'atri hi ha un doble cor amb llotja. La façana principal està dividida en dues parts per una cornisa. A la part baixa hi ha el portal, d'arcs apuntats en degradació i un guardapols ogival coronat per una creu. Al tram superior hi ha dos parells de finestres d'arc apuntat i al capdamunt el campanar d'un sol ull, de perfil triangular.