Capella de Sant Sebastià d'Ordal
(Subirats - Alt Penedès)

Subirats-Ordal - Sant Sebastià (Foto: Albert Esteves, 2012)

Subirats-Ordal - Cases adossades a la capella de Sant Sebastià

Subirats-Ordal - Cases adossades a la capella de Sant Sebastià (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Ctra. N-340, km. 312,2
Documentada des del segle XV, fou inicialment la capella de Can Ravella, una masia que es troba a poca distància, a l'altra banda de la carretera. L'edifici va ser reconstruït l'any 1520, però el seu aspecte actual es deu a la refecció de 1782, mercès al testament d'Antoni Ravella. Estava dedicada a sant Esteve i era sufragània de Sant Pau d'Ordal. L'advocació de sant Sebastià és posterior a la Guerra Civil. Durant molts anys va ser utilitzada com a parroquial pels veïns del poble d'Ordal.

L'edifici és d'una sola planta i està adossat, per la part de l'absis a unes cases amb les que forma un conjunt unitari. El portal és d'arc rebaixat. A la façana hi destaca un escut del comte d'Olzinelles, concedit pel papa Lleó XIII el 1883, a Hermenegild d'Olzinelles i de Tos, propietari del mas de Can Ravella.