Can Maçana de la Casa Vella
(Subirats - Alt Penedès)

Subirats - Can Maçana de la Casa Vella

Subirats - Can Maçana de la Casa Vella (Foto: Maria Rosa Ferré, 2012)

Subirats - Can Maçana de la Casa Vella (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació N-340, km. 308,1, prop de Cantallops
La nissaga dels Maçana (escrit habitualment Massana) està documentada al terme des de 1550, quan Joan Massana construí el maset del Curt, desaparegut. L'any 1733, Joan Massana va fer alçar una nova masia prop de Cantallops, que va ser ampliada el 1862. Trenta anys més tard, Cristòfor Massana va fer construir al costat un edifici de tipus eclèctic, de planta baixa i dos pisos. Pel que fa a la masia, és de tipus basilical, amb la crugia central més alta. El portal és adovellat, de punt rodó, i les finestres principals estan emmarcades amb pedra picada.