Torrota de Can Pinya
(Subirats - Alt Penedès)

Subirats - Torrota de Can Pinya (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2023)

Torrota de Can Pinya (Foto: A. Cebrià, M.R. Senabre, G. Ribé - Patrimoni Gencat)

Torrota de Can Pinya (Foto: J.Gibert - Patrimoni Gencat, 2006)

Situació Camí de Torre Ramona al castell de Subirats
Necessita intervenció urgent
Estava adossada a la masia que li dóna nom. És, com la seva veïna de Can Pasteres, una antiga torre medieval que devia tenir alhora funcions de defensa i de colomar. Està feta amb tàpia, amb una base de paredat. la seva semblança amb la torre d'en Viola, de Calafell, ha fet pensar que podria ser d'època andalusí, del segle VIII, però és més versemblant pensar en una datació més tardana, d'època feudal. Encastat a la tàpia es va trobar un fragment de ceràmica àrab que es podria datar al segle XI. Està en molt mal estat, envaïda per la vegetació.