Castell de Ribes o de Bell-lloc
(Sant Pere de Ribes - Garraf)

Sant Pere de Ribes - Castell de Ribes i església vella (Foto: Albert Esteves, 2006)

Sant Pere de Ribes - Castell de Ribes

Sant Pere de Ribes - Castell de Ribes (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Sota-Ribes
S'alça dalt d'un turó al costat de la riera de Ribes. Documentat des del 990, quan era propietat del bisbe Vives, de Barcelona. Posteriorment va pertànyer a una branca de la família Geribert, que passà a cognominar-se Ribes, i que detentava també la sobirania dels castells de Sitges, la Geltrú i Miralpeix. El 1390 va ser readquirit pel bisbat de Barcelona i el 1620 va ser cedit al comú de Ribes. Es conserva una magnífica torre del segle X, de planta circular, amb dos pisos coberts amb volta, i una porta elevada d'arc de ferradura. La torre i la casa adossada han estat llogats pel coreògraf José L. de Udaeta.