Molí de Dalt
(Pontons - Alt Penedès)

Pontons - Molí de Dalt

Pontons - Molí de Dalt (Foto: Albert Esteves, 2012)

TipusMolí
Situació Camí de l'Església, al costat del nucli urbà
Necessita intervenció urgent
Al costat del pont que travessa la riera de Carbons hi ha un antic molí. Es coneix també com a Molí del Poble o de la Senyora. Sembla que el seu origen podria remuntar-se a l'època romànica donat que en un document de l'any 1149 s'esmenta un molí al lloc de Pontons (donamus vobis in ipso rivo de
Pontons locum ubi faciatis molendinum)
. L'actual construcció és segurament del segle XVII i va fer de molí fariner fins als anys setanta del segle XX.

El seu estat actual és molt llastimós. Una bona part de l'edifici, tota la part posterior, està esfondrada, i la resta corre un seriós perill de malmetre's de forma definitiva. Seria molt lamentable perquè es tracta d'un edifici de gran interès i per la seva situació al costat del poble podria ser un atractiu turístic de primer ordre.