Església de Santa Anna o de Montserrat (L'Arboçar)
(Avinyonet del Penedès - Alt Penedès)

Avinyonet del Penedès - Església de Santa Anna

Avinyonet del Penedès - Església de Santa Anna (Foto: Albert Esteves, 2013)

AutorManuel Puig Jané
Situació L'Arboçar de Dalt
Construïda entre els anys 1952 i 1954 en un estil popular inspirat en el romànic català. És sufragània de la parròquia de Sant Pere Molanta. Té una sola nau capçada amb absis semicircular, i una capella lateral. A la façana principal hi ha un petit campanar d'espadanya. Va ser projectada per Manuel Puig Jané, arquitecte municipal de l'Hospitalet de Llobregat. Potser per això recorda força la capella romànica de Santa Eulàlia de Provençana.

L'advocació actual és la de Santa Anna, tot i que quan es va inaugurar es va dedicar a la Mare de Déu de Montserrat.