Muralles
(Peralada - Alt Empordà)

Peralada - Muralla

Peralada - Muralla

Peralada - Muralla

Situació Carrer Sant Sebastià / Carrer Sota Muralla / Carrer Costa de les Monges
De la doble muralla que protegia Peralada en època medieval n'han restat només alguns trams, la major part dels quals són vestigis de les defenses alçades als segles XIII-XIV, després de la destrucció de la vila pels francesos l'any 1285. De la construcció romànica se'n conserven un petit tram, al carrer Sant Sebastià, i un altre al carrer Sota Muralla. Al carrer Costa de les Monges hi ha encara el portal d'accés a la vila closa, d'arc de mig punt. De la segona muralla hi ha un tram més gran, emmerletat, molt reconstruït al segle XIX, amb una torre de planta circular amb espitlleres i també coronada amb merlets.