Can Poal (Casa del comte Güell)
(Castelldefels - Baix Llobregat)

Castelldefels - Can Poal, detall

Castelldefels - Can Poal, detall (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorFrancesc Berenguer Mestres
Situació Comte Güell. Barri del Poal
Torre residencial de pedra construïda l'any 1900 al Poal o Pou Alt. Està formada per diversos cossos de diferent alçada, un d'ells a manera de torre, de planta rectangular. L'acabat de les façanes, amb paredat antic de pedra fosca, i les cantoneres i l'emmarcament de les finestres en pedra blanca toscament tallada, li confereixen un aire rústic reforçat amb la galeria de la torre, oberta amb un seguit de finestres rectangulars emmarcades amb maó vist i coronada amb una teulada amb acabat de trencadís. Destaca la xemeneia, de formes fantasioses.

Va ser propietat d'Eusebi Güell, el comte Güell, mecenes de Gaudí, arquitecte del qual n'havia estat el principal col·laborador Francesc Berenguer.