Casa Nin
(Vilanova i la Geltrú | la Vila Vella - Garraf)

Vilanova i la Geltrú - Casa Nin

Vilanova i la Geltrú - Casa Nin (Foto: Albert Esteves, 2017)

Vilanova i la Geltrú - Casa Nin (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Sant Antoni, 2
Edifici de l'any 1500, una part del qual està bastit damunt l'antiga muralla, fent de pont sobre el portal del Nin, del 1370. La casa va ser reformada el 1669. Durant el segle XIX, quan era propietat de Bonaventura Ricart de Nin, s'efectua una altra reforma a càrrec de Josep Salvany. La torratxa és del 1943-45, quan l'arquitecte Miró Guibernau emprèn una nova transformació de la casa, que abasta tot el conjunt.

El periodista Josep M. Ràfols diu: l'any 1943, el futur alcalde de Vilanova Antoni Ferrer Pi va fer traslladar la portalada des d'un edifici probablement també propietat de la família. Es tracta d'una porta dovellada de pedra amb escut, d'entre els segles XVI-XVII, i provindria d'una casa del carrer Bonaire, núm. 1, i l'escut seria una imitació moderna, segons dibuixos i comentaris de Pau Roig Estradé, pintor vilanoví (1914-1994), localitzats a la biblioteca-museu Víctor Balaguer.

Ràfols, Josep M.: L'arcada de la Casa Nin prové d'un edifici del carrer Bonaire. Eix Diari, 18/5/2023