Cal Boronat (Casa Fortuny)
(El Catllar - Tarragonès)

El Catllar - Casa Boronat (Casa Fortuny)

El Catllar - Casa Boronat (Casa Fortuny) (Foto: Valentí Pons, 2013)

Situació Carrer Cavallers, 6
Casa entre mitgeres promoguda per Josep Fortuny (les inicials del qual es poden veure a la cornisa), l'any 1907. És probable que fos construïda aprofitant una edificació anterior, del 1774, de la qual n'és testimoni la inscripció de l'arcada de la porta principal. Consta de planta baixa, entresòl, pis principal i golfes, amb tres eixos verticals descrits per les obertures. La façana es divideix en dos trams, amb un acabat diferent, separats a l'alçada dels forjats del principal. Destaca de manera especial el gran relleu que presideix la porta, de tema vegetal. També estan decorades amb relleus les llindes dels finestrals i els plafons de les golfes. A la part alta de l'eix de simetria hi ha un escut de Catalunya.