Celler cooperatiu
(Les Cabanyes - Alt Penedès)

Les Cabanyes - Celler cooperatiu

Les Cabanyes - Celler cooperatiu (Foto: Albert Esteves, 2013)

AutorCèsar Martinell
Situació Carrer Cinc, 6
El Sindicato Bodega Agricola de les Cabanyes va ser fundat l'any 1919 sota l'impuls de Joan Soler Catasús. L'any següent es va iniciar el celler, projectat per Cèsar Martinell, i havia de tenir dues naus longitudinals però finalment només se'n va construir una.

De les façanes en destaca la decoració amb maó vist, jugant amb perfils esglaonats i arcs parabòlics. Segons la descripció de l'interior que fa Raquel Lacuesta (Catedrals del vi) Les naus estan cobertes amb encavallades de fusta suportades per pilars de totxo de secció quadrada i comunicades per un portal d’arc rebaixat i una arcuació parabòlica.