Església de Sant Cristòfor
(La Granada - Alt Penedès)

La Granada - Església de Sant Cristòfol

La Granada - Església de Sant Cristòfol (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Plaça de l'Església
La primera església de la Granada, ja dedicada a sant Cristòfol, és esmentada l'any 992 i devia correspondre a la desapareguda capella del castell. L'actual edifici parroquial, situar a pocs metre, va ser construït a mitjan segle XVI, amb modificacions posteriors. De fet, la portalada, barroca, duu la data de 1676.

Es tracta d'un edifici de tres naus cobertes amb volta de creueria, amb transsepte i absis quadrat. Al creuer s'alça una cúpula el·líptica. El campanar és octogonal, coronat amb un cos més petit, també octogonal. La porta és molt interessant, amb llinda decorada amb relleus i un frontó barroc on hi ha una fornícula entre pilastres ornamentades, on hi ha la imatge del sant patró.