Església de Santa Maria
(Santa Fe del Penedès - Alt Penedès)

Santa Fe del Penedès - Església de Santa Maria

Santa Fe del Penedès - Església de Santa Maria (Foto: Albert Esteves, 2013)

Santa Fe del Penedès - Església de Santa Maria, detall amb la data

Situació Plaça de l'Església
La parròquia de Santa Fe està documentada des del segle XII i deuria correspondre's amb la capella del desaparegut castell homònim.

L'edifici actual va ser construït l'any 1672, data que veiem inscrita al portal del temple, aprofitant un temple més antic. Té una sola nau, coberta amb volta de creueria, amb capelles laterals i cor, i capçalera carrada coberta amb volta d'estrella. La façana principal està coronada amb un campanar d'espadanya de quatre ulls. El portal està flanquejat per dues columnes cilíndriques que sostenen un frontó semicircular partit, al centre del qual hi ha un relleu amb la imatge de santa Fe, amb la graella i la palma que la identifiquen.