Llindes dels segles XVII i XVIII
(Ventalló - Alt Empordà)

Ventalló - Llinda

entalló - Llinda reutilitzada a l´inrevés

entalló - Llinda reutilitzada a l´inrevés (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Diversos carrers del nucli antic
Ventalló conserva en bona mesura l'estructura urbana medieval, el que havia estat un nucli clos articulat i delimitat amb uns pocs carrers que són els que encara mantenen el seu aire ancestral. Al carrer de l'Església, al de Mossèn Trayter i al carrer del Mar podem veure moltes cases amb façanes antigues, en bona part restaurades, que conserven les seves finestres i portals de pedra. A les llindes hi veiem les dates i els noms del que les van alçar. La major part corresponen a reformes o reconstruccions dels segles XVII i XVIII, època en la qual la comarca va gaudir d'un notable desenvolupament econòmic.