Església de Sant Sadurní (Montiró)
(Ventalló - Alt Empordà)

Ventalló - Església de Sant Sadurní de Montiró

Ventalló - Església de Sant Sadurní de Montiró (Foto: Albert Esteves, 2013)

entalló - Església de Sant Sadurní de Montiró

entalló - Església de Sant Sadurní de Montiró (Foto: Jacob Casquete - Invarquit, Generalitat de Catalunya, 2009)

Situació Pl. de l'Església, 1
Església d'origen romànic, cremada i derruïda per les tropes castellanes durant la Guerra dels Segadors, l'any 1640. Va ser reconstruïda cap a la fi del segle XVII sobre l'estructura antiga, de la qual només n'ha restat l'absis, visible des de l'interior. Consta d'una única nau coberta amb volta apuntada. A la capella de migdia i a la sagristia hi ha gravades les dates de 1683 i 1691. La façana principal, amb el campanar de torre a un costat, s'obre amb un portal adovellat de punt rodó sense ornamentació. A la part superior es veuen les restes d'un campanar d'espadanya que va ser cegat en la reconstrucció del temple.