Capella de l'Assumpta (Pelacalç)
(Ventalló - Alt Empordà)

Ventalló - Capella de l'Assumpta (Pelacalç)

Ventalló - Capella de l'Assumpta (Pelacalç) (Foto: Albert Esteves, 2013)

Ventalló - Capella de l'Assumpta, abans de la restauració

Ventalló - Capella de l'Assumpta, abans de la restauració (Foto: Germà Garcia - Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, 1995)

Situació A l'entrada de Pelacalç
Edificada l'any 1598, quan era rector de Pelacalç Montserrat Ovella i senyor del lloc, Leandre Margarit. No va tenir funcions parroquials perquè la parròquia de Pelacalç era Santa Maria de l'Om. Consta d'una sola nau, coberta amb volta de canó i capçada amb un absis semicircular amb volta de quart d'esfera, de tradició romànica malgrat la data tan avançada de la seva construcció, en la qual, segons sembla, es van utilitzar materials del derruït castell de Pelacalç. Fins fa poc es trobava molt malmesa, tal com es pot veure a una de les fotografies. Modernament ha estat convertida en habitatge.