Església de Sant Bartomeu (Camallera)
(Saus, Camallera i Llampaies - Alt Empordà)

Camallera - Església de Sant Bartomeu

Camallera - Església de Sant Bartomeu (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Plaça Feliu, 2 (Camallera)
L'església de Camallera té origen medieval. Fins al segle XV, que va esdevenir parroquial, era sufragània de la parròquia de Gaüses. L'actual edifici respon a una transformació radical efectuada l'any 1951 que va ampliar l'antic edifici i el va modificar substancialment, canviant-li, a més l'orientació. Té planta de creu llatina, amb cúpula sobre el creuer i un airós campanar de torre, també modern (1951) obra de l'arquitecte Joan Maria de Ribot de Batlle. A la façana que dóna a la plaça hi la porta principal, dels segles XVII-XVIII, amb frontó triangular, envoltada d'un esgrafiat barroc. L'absis romànic de l'església antiga, que ara resta amagat, va ser transformat en la capella del Roser.