Capella de Sant Sebastià (Camallera)
(Saus, Camallera i Llampaies - Alt Empordà)

Camallera - Capella de Sant Sebastià

Camallera - Capella de Sant Sebastià (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Carrer de Sant Sebastià, 9 (Camallera)
Capella construïda al segle XVI vora del camí ral, una mica allunyada del nucli antic, i dedicada a sant Sebastià, protector contra les epidèmies. Té una sola nau, coberta amb volta de canó i capçada amb un absis semicircular. La façana està feta amb carreus treballats a la part més baixa i amb paredat de pedra en brut la resta. El portal és adovellat, de punt rodó i sota el campanar d'espadanya hi ha una obertura on s'hi pot veure, molt desgastada, la data de 1565.

Al voltant de la capella es van anar agrupant algunes cases fins a formar un barri, actualment integrat al poble.