Can Gener (Llampaies)
(Saus, Camallera i Llampaies - Alt Empordà)

Llampaies - Can Gener (Foto: Albert Esteves, 2013)

Llampaies - Can Gener i la Rectoria

Llampaies - Can Gener i la Rectoria (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Carrer de l'Església - Carrer Ponent (Llampaies)
És un edifici molt notable, l'origen del qual es pot remuntar al segle XIII, tot i que ha estat modificat amb posterioritat diverses vegades, durant la segona meitat del segle XVI i entre 1780 i 1802.

El portal és adovellat, de mig punt, força antic, fet amb una pedra diferent que les finestres. D'aquestes en destaca la coronella bigeminada gòtica que hi ha damunt la porta i una finestra cantonera renaixentista que duu la data de 1599. Cal esmentar també el ràfec de la teulada, fet amb teules i rajoles i decorat amb creus, sols, llunes, galls, flors, estels o triangles, on s'hi pot llegir la data de 1780 i una altra amb la llegenda MARTI BATLLA ME FESIT 1802.