Campanar del monestir
(Sant Miquel de Fluvià - Alt Empordà)

Sant Miquel de Fluvià - Campanar del Monestir

Sant Miquel de Fluvià - Campanar del Monestir (Foto: Albert Esteves, 2013)

Sant Miquel de Fluvià - Campanar del Monestir, detall

Sant Miquel de Fluvià - Campanar del Monestir, detall (Foto: Albert Esteves, 2013)

InterèsEspecial interès Interessant
Dels elements més destacats de l'església monacal hi sobresurt el campanar romànic. Curiosament no està integrat als murs de l'església, sinó que es troba separat uns pocs metres. Consta de tres pisos oberts, alçats sobre una base cega. Al capdamunt hi ha un coronament tardà que el va convertir amb una torre de defensa. Els pisos oberts estan ornamentats amb arcuacions llombardes. El més baix s'obre amb finestres amples de mig punt, mentre que els altres dos ho fan amb finestres geminades amb columneta central i capitells decorats.

Segons els experts, l'obra del campanar és posterior a la de l'església, segurament de la primera meitat del segle XII.