Església de Santa Eulàlia
(Palau de Santa Eulàlia - Alt Empordà)

Palau de Santa Eulàlia - Església de Santa Eulàlia

Palau de Santa Eulàlia - Església de Santa Eulàlia (Foto: Albert Esteves, 2013)

Palau de Santa Eulàlia - Església de Sant Esteve

Palau de Santa Eulàlia - Església de Sant Esteve (Foto: Eloy Guirao, 2018)

Palau de Santa Eulàlia - Església de Santa Eulàlia (Foto: Jacob Casquete - Invarquit, Generalitat de Catalunya, 2009)

Palau de Santa Eulàlia - Església de Sant Esteve (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Plaça Major
InterèsEspecial interès Interessant
L'origen d'aquesta església cal remuntar-lo al segle X però l'edifici que ara podem contemplar degué ser alçat al segle XIII o començament del XIV, en un estil rom`nic tardà o de transició entre el romànic i el gòtic. Posteriorment, als segles XVII o XVIII es va sobrealçar i es va afegir el campanar de torre. És un edifici de nau única, rectangular, sense absis i coberta amb volta apuntada. L'aparell dels murs està fet amb carreus de mida regular, ben escairats i arrenglerats, en contrast amb l'obra del terrabastall superior. Hi ha un contrafort a una banda i un tram atalussat a l'altra. El portal, que ja no es pot considerar romànic, és adovellat, amb un destacat trencaaigües. A l'interior de l'església es conserva una pica baptismal romànica.