Església de Sant Sadurní (Arenys d'Empordà)
(Garrigàs - Alt Empordà)

Garrigàs - Sant Sadurní d'Arenys

Garrigàs - Sant Sadurní d'Arenys (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Arenys d'Empordà, ctra. GIV-6226
Documentada des de començament del segle XI (Sancti Saturnini de Arengis, està adossada al castell d’Arenys, la qual cosa només permet veure l’exterior de la capçalera des d’una de les estances del castell. És un absis amb decoració llombarda, propi de l’arquitectura romànica del segle XI La nau, coberta amb volta de canó apuntat, sembla més tardana, segurament del segle següent, i allargada encara més tard (probablement al segle XIV) amb un altre cos més estret, a mode de torre, on hi ha el portal adovellat. L’any 1944 es va decorar l’interior del temple per iniciativa de la propietària del castell, Àurea de Sarrà, i el seu marit, el crític d’art José Francés.