Santa Maria d'Ermedàs
(Garrigàs - Alt Empordà)

Garrigàs - Santa Maria d´Ermedàs, porta barroca (Foto: Albert Esteves, 2013)

Garrigàs - Santa Maria d´Ermedàs, làpida sepulcral

Garrigàs - Santa Maria d´Ermedàs, làpida sepulcral (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Veïnat d'Ermedàs
Documentada des de l'any 1092, quan va ser cedida al priorat de Santa maria de Lledó. Consta d'una nau única coberta amb volta de canó, reforçada amb dos arcs torals i capçada amb un absis de ferradura obert a la nau amb un arc triomfal. A cada banda hi ha tres arcs cecs que ocupen tota la llargada dels murs. Per les característiques arcaïtzants de l'absis i l'absència de decoració llombarda, la seva construcció es pot datar a començament del segle XI.

Al segle XVIII es va renovar el frontis. A la porta, barroca, hi ha la data de 1798. També el campanar és d'època tardana.