Can Daunis (Vilajoan)
(Garrigàs - Alt Empordà)

Garrigàs - Can Daunis (Vilajoan)

Garrigàs - Can Daunis (Vilajoan) (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Carrer dels Afores, 4 (Vilajoan)
Entre les cases del nucli de Vilajoan en destaca la que està situada a la plaça del Castell. Restaurada i reformada com a segona residència, conserva a la seva façana de migdia dos interessants elements d'època renaixentista, procedents d'una altra casa del poble, el mas Tassi*. Un d'ells és el portal, de llinda monolítica, amb escut i la data de 1559, amb un anagrama que fa referència a Pere Tassi. L'altre és la finestra, amb frontó decorat amb un cap de dona, i dues llegendes en llatí, una de les quals diu QUI NON LABORA NO MANDUCAT..

*Informació extreta de "Els Capbreus de Vilajoan (1482-1566), aproximació a l'estudi d'un petit senyoriu empordanès. De Santi Soler Simon".