Can Monistrol (Caves Marquès de Monistrol)
(Sant Sadurní d'Anoia - Alt Penedès)

Sant Sadurní d'Anoia - Can Monistrol

Sant Sadurní d'Anoia - Can Monistrol (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Monistrol d'Anoia, carretera de Sant Sadurní a Masquefa, BV-2241
Situada al petit nucli de Monistrol d'Anoia, és una masia d'origen antic, reformada als segles XVIII, XIX i XX. Conserva un portal adovellat de punt rodó i diverses finestres emmarcades amb pedra, material que podem observar també a les cantoneres i al tram més baix de la façana, al costat de la porta, pn hi ha un contrafort en talús.

Les caves de vins marquès de Monistriol es van fundar l'any 1882. El marquesat de Monistrol havia estat creat l'any 1795 per distingir la família Dusai, que ostentava la senyoria del lloc. El matrimoni de Francesca Dusai i Fivaller amb Joaquín Escrivá de Romaní i Taverner va fer que el marquesat passés a aquesta família noble d'origen valencià.