Cal Mota
(Sant Sadurní d'Anoia - Alt Penedès)

Sant Sadurní d'Anoia - Cal Mota, vestíbul

Sant Sadurní d'Anoia - Cal Mota, vestíbul (Foto: Albert Esteves, 2013)

AutorEnric Figueras Ribas, m.o.
Situació Carrer Raval, 23 / Carrer Josep Rovira
Edifici en cantonada, promogut l'any 1893 per Josep i Salvador Rovira, hereus del mas de Cal Mota. De concepció eclèctic, s'inspira estructuralment en els palaus renaixentistes, conferint al pis superior un aire de galeria, amb finestres geminades de tres obertures en una façana i dues en l'altra. A la façana principal, que dóna al carrer del Raval, hi destaquen el dos balcons amb barana de balustres i el vestíbul, amb una pintura de paisatge al sostre. Un element destacat de l'edifici és la torratxa mirador, visible només des del carrer Josep Rovira, coronada amb una cúpula de ceràmica policroma.