Fassina de Can Guineu
(Sant Sadurní d'Anoia - Alt Penedès)

Sant Sadurní d'Anoia - Fassina de Can Guineu

Sant Sadurní d'Anoia - Fassina de Can Guineu (Foto: Albert Esteves, 2024)

Sant Sadurní d'Anoia - Fassina de Can Guineu (Foto: Inakior, 2011)

Situació Carrer Hospital, 23
Formava part del conjunt d'edificis de Can Guineu. Forma un conjunt de naus cobertes amb embigat sobre arcs diafragmàtics. La fassina va ser construïda pels volts de l'any 1800 per encàrrec de Pere Mir i Porta i originalment estava dedicada a la producció d'oli i d'aiguardent. Cap a la meitat del segle XIX va passar a produir vi. Es va mantenir activa fins a mitjan segle XX. Entre 1984 i 2000 va reprendre l'activitat per a l'elaboració de cava. Des de 2010 allotja l'Oficina de Turisme i el Centre d'Interpretació del Cava, i és la seu del Patronat de Turisme de Sant Sadurní d'Anoia.

L'actualització de l'edifici va córrer a càrrec d'Ozcáriz-Lindstrom arquitectes, els quals també han treballat en l'estabilització de la Torre de Can Llopart de Subirats i en l'ajustament mediambiental de les Caves Maria Casanovas de Piera.