Hospital Ferrer Sallés
(Sant Sadurní d'Anoia - Alt Penedès)

Sant Sadurní d'Anoia - Hospital Ferrer Sallés

Sant Sadurní d'Anoia - Hospital Ferrer Sallés (Foto: Albert Esteves, 2013)

AutorIgnasi Bruguera / Josep Ros Ros (tanca)
Situació Plaça Manel Raventós
Antic hospital (ara residència d'avis) instituït a partir de la donació de Josep Ferrer Sallés, fill de la torre Ramona. El primer edifici, situat al carrer Torres i Bages, va ser alçat l'any 1884. Aquest va ser substituït per un nou edifici més modern, iniciat l'any 1928, alhora que s'urbanitzava la plaça Manel Raventós. L'any 1956 es va ampliar.

És un edifici en forma de T, centrat per un cos més elevat, a manera de torre. L'acabat de maçoneria es veu ressaltat pel perfil escalonat que adopten les llindes de les obertures i pel ràfec sobresortit de la teulada. Cal esmentar també la tanca del pati, projectada per Josep Ros Ros.