Església de Sant Martí
(Pontós - Alt Empordà)

Pontós - Església de Sant Martí

Pontós - Església de Sant Martí (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Carrer Figueres
Esmentada l'any 1279, l’església de Sant Martí de Pontós conserva algunes restes de l'edifici medieval, visibles a l'angle i a les façanes de ponent i migjorn. Són trams de murs fets amb un aparell de carreus ben escairats i arrenglerats, bé que de mida diversa. Aprofitant aquestes restes es va construir al segle XVIII el temple actual (a la portalada hi ha la data de 1773) amb el seu campanar de torre. És un edifici de nau única coberta amb volta de canó amb llunetes i tres capelles laterals per banda.

A l'interior de l'església hi ha una pica gòtica i al costat esquerre de la façana es conserva la làpida sepulcral de Bernat de Pontós, de l'any 1302.