Nucli antic
(Pontós - Alt Empordà)

Pontós - Panoràmica del poble, des del castell (Foto: Albert Esteves, 2013)

Pontós - Nucli antic

Pontós - Nucli antic (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Diversos carrers del nucli antic
La primera documentació conservada on s'esmenta Pontós (Pontonos) és de l'any 979. El nucli urbà, una mica allunyat del castell medieval, és força més tardà. La major part dels edificis més antics que ens han pervingut són dels segles XVI al XVIII. Són cases amb portals adovellats i finestres emmarcades amb carreus de pedra, algunes amb ampits i guardapols motllurats. Les més tardanes tenen també elements de maó vist. Algunes han estat restaurades i utilitzades com a segones residències mentre que altres mantenen encara amb orgull les traces del pas dels segles.