Muralles de Bàscara
(Bàscara - Alt Empordà)

Bàscara - Muralles

Bàscara - Muralles

Bàscara - Muralles

Situació Al voltant del nucli històric de la vila, sector nord
Comptant les muralles del castell, el nucli antic de Bàscara va arribar a tenir tres recintes emmurallats, el més antic esmentat l'any 1241. Es conserva el portal de la plaça Major, conegut com el portal de Girona, d'arc rebaixat, situat a la base d'una torre quadrangular. Avançat el segle XIV, en créixer la població, es va construir el segon recinte. Els murs actuals ressegueixen les fortificacions antigues, de les quals en resta de l'original només els fonaments i la part baixa del parament, la resta correspon a successives reconstruccions entre els segles XVIII i XIX, època en la qual el poble va patir nombrosos episodis bèl·lics.